Als atletiekcoach haalde hij in 2012 zijn eerste grote succes. Tim Dekker haalde in Barcelona op de 10-kamp Brons bij het WK junioren! Een jaar later verbeterde  Femke Pluim het Nederlands junioren record Polsstokhoogspringen en haalde Zilver bij het EK junioren in Rieti.
ALZU-Coaching
Alex van Zutphen

Rek . nr : NL 73 ABNA 0433662190
Email: ALZU.Coaching@gmail.com
Mobiel: 06 14892639
Twitter: @ALZU_Coaching
Steven is als C-pupil begonnen met atletiek en deed altijd alle onderdelen. Toen hij als 2e jaars D junior klein bleef en al zijn concurrentjes een groeispurt kregen verloor hij het plezier, omdat hij ineens werd ingehaald door jongens waarvan hij eerder nooit verloor. Hij heeft toen 2 jaar geen atletiek gedaan en is gaan voetballen en tennissen. Na 2 jaar miste hij de atletiek en is weer begonnen. Hij is toen direct in aanraking gekomen met de 400 meter horden en dat ging meteen goed. Het tweede jaar maakte hij flinke progressie en eindigde hij op een 2e plaats op de 400m horden, op 6 honderste van de eerste plek. Marita Swart nodigde hem hierna uit om op Papendal te komen wonen en trainen. Een aantal jaren kwam er voor zijn gevoel niet uit wat erin zat. In 2012 ging het 'pas' lekker draaien, wat resulteerde in een tijd van 52.49sec. Hij ging dan ook met vertrouwen 2013 in en was ervan overtuigd dat hij een tijd van onder de 52 sec zou noteren. Hij heeft een aantal wedstrijden rond zijn PR gelopen, maar onder de 52 sec lukte uiteindelijk niet door kleine foutjes tijdens de race.
Aan het eind van het seizoen 2013 is hij voor de lol in Belgie een meerkamp gaan doen. Als pupil wilde hij al meerkamper worden, maar doordat daar toendertijd niet de trainers voor waren heeft hij dat uiteindelijk niet doorgezet. De meerkamp ging zonder echte training op enkele onderdelen na, best lekker. De uitdaging en de gevarieerde trainingen hebben hem dan ook doen besluiten om vanaf oktober 2013 bij mij meerkamptraingen te gaan doen in Alphen aan den Rijn.

Persoonlijke records
10 kamp: 7270 punten
400 m horden: 52,49 seconde

Palmares
2015: 3e pl NK senioren 400m horden
2015: 2e pl Internationale meerkamp Oyonnax 7204 punten
2014: 3e pl NK senioren 400m horden
2014: 4e pl NK meerkamp senioren
2013: 5e pl NK senioren 400m horden
2013 2e pl Nk indoor senioren 400m  horden (pilot)
2012: 4e pl Nk senioren 400m  horden
2010: 3e pl Nk junioren 400m horden
2010: 3e pl Nk junioren 110m horden
2008: 2e pl Nk juioren 400m horden

Doelstelling:
7300 punten en polshoog over de 4 meter ;)

Hoe
De loopnummers, het verspringen en hoogspringen gaan goed. Als meerkamper gaat hij vooral investeren in polsstokhoogspringen en de werponderdelen.





 
Geboorte datum : 28 jan 1991
10-kamp 7270 punten
Verspringen 7,37 meter
400 meter horden 52,49 sec
Steven Nuytinck