Na het behalen van haar zwemdiploma's kwam Pamela als klein meisje van 5 jaar oud bij Hercules in Dordrecht terecht.  Al sinds ze 6 jaar was wilde ze de beste worden met kogelstoten. Na de pupillentijd is Pamela zich met name gaan richten op de werponderdelen. Als 12 jarig meisje stootte zij dan ook al 17.28m met de 2 kg kogel (2e allertijden meisjes B Europa). Na 3 wat mindere jaren, met nog wel medailles op nationale junioren kampioenschappen was het Gert Damkat die Pamela vroeg of ze op Papendal wilde komen trainen als maatje van Melissa Boekelman. Na goed overleg met trainer en coach Roy Cronie is Pamela in september 2009 op Papendal terecht gekomen. Het fulltime gaan trainen betaalde zich in 2010 uit in een 6e plaats op de wereld junioren kampioenschappen. Met als gevolg dat ze 2 jaar lang ondersteuning kreeg van het AA-drink talententeam.
De jaren na dat 'succes' wilde er niet helemaal uit komen waar Pamela op gehoopt had. Niet de ideale bouw voor een werpster en niet de kracht die nodig is om richting de wereldtop te gaan, zorgden ervoor dat het plezier in het werpen steeds minder werd.
De EK onder 23 in 2013 was voor Pamela de druppel. Geen plek in de finale en na 3 pogingen klaar zijn met het toernooi wilde ze niet meer.
Daarna besloot ze een keer een 'fun' meerkamp te gaan doen. Zo gezegd, zo gedaan. Uiteindelijk bleek dat zo leuk te zijn, dat haar plezier voor atletiek weer terug begon te komen.
Het doel dat ze zichzelf gesteld had om de beste te zijn gaat ze niet meer halen, maar vanaf nu heeft ze zichzelf een nieuw doel gesteld en dat is het beste uit zichzelf te halen.

Bekijk het filmpje van Pamela op Losseveter:
http://losseveter.nl/2014/02/18/pamela-kiel-meerkamp/

Persoonlijke records
7-kamp                   : 5253 punten
5-kamp                   : 3541 punten
Kogelstoten 4kg     : 16,16 meter
Kogelstoten 3kg     : 16,58 meter
Kogelstoten 2kg     : 17,28 meter
Discuswerpen        : 52,21 meter

Palmares
2016                     : 2e pl. NK senioren meerkamp
2015                     : 1e pl. NK senioren indoor Kogelstoten
2014                     : 2e pl. NK senioren indoor en outdoor Kogelstoten
2013                     : Deelname kogelstoten EK20-22 Tampere Finland
2013                     : 3e pl. NK senioren Discuswerpen
2013                     : 3e pl. NK senioren indoor Kogelstoten

 
Pamela Kiel
Geboorte datum : 9 april 1991
7-kamp 5253 punten
kogelstoten 16,16 meter
discuswerpen 52,21 meter
Als atletiekcoach haalde ik in 2012 mijn eerste grote succes. Tim Dekker haalde in Barcelona op de 10-kamp Brons bij het WK junioren! Een jaar later verbeterde  Femke Pluim het Nederlands junioren record Polsstokhoogspringen en haalde Zilver bij het EK junioren in Rieti.
Inmiddels ben ik op vele internationale toernooien geweest met als hoogte punt de Olympische spelen in Rio
-----------------------------------------------
ALZU-Coaching
Alex van Zutphen

Rek . nr : NL 73 ABNA 0433662190
Email: ALZU.Coaching@gmail.com
Mobiel: 06 14892639
-----------------------------------------------