01 nov 2018 - Individuele coaching ook mogelijk voor andere sporten
Voor sporters die niet een heel jaar volledig persoonlijk gecoacht willen worden is persoonlijke coaching voor een korte periode van 6-8 weken ideaal. Dat is ongeveer de periode die men de volledige aandacht kan geven.

Ik ga dan samen met jou in zoomen op een deel van je jaarlijkse doel en daar even een kort (die 6-8 weken) een flinke boost aan te geven.

We beginnen met een intake om te kijken hoe jouw week er uit ziet met sporten en werk.
Daarnaast kijken we naar je eetpatroon.
En doen we een aantal metingen :
- Vetpercentage
- Omvang
- Gewicht
- Motorische test
- Loop test

Die intake gegevens ga ik analyseren en vervolgens krijg je een basis weekschema voor jouw trainingen en jouw voeding die uiteraard afgestemd zijn op jouw doel.

In die periode moet je dagelijks een aantal zaken bijhouden.
- Hoe lang je hebt geslapen
- Hoe je je voelt
- Hoe leuk je de training vond
- Hoe zwaar de training was
Enz.

Op basis van die gegevens kan ik je weekschema bijsturen.
En dat dan gedurende 6-8 weken met in week 4 en 8 weer metingen.

Na afloop krijg je advies mee voor hoe verder om vervolgens ook de kans te vergroten om je jaar doelstelling te realiseren.

Deze coaching komt op 20 euro per week.
Ik wil dit alleen doen met degene die echt concreet en serieus aan een bepaald doel willen werken. Hierbij gaat het me totaal niet om topsport doelen. De Ambitie om echt iets te willen staat bij mij voorop.

Het doel bepaal je zelf.
Dat kan een prestatie verbetering zijn zoals sneller worden, maar het kan ook zijn
- Fitter worden
- Motorisch verbeteren
- Beter core gebruik
- Afvallen
- Kracht toename
- Enz

Heb je interesse, neem dan contact met me op.01 juni 2017 - Lisanne Drost boekt enorme progressie
Sinds 01 oktober traint Lisanne Dorst bij me voor de meerkamp. Lisanne werd in 2016 3e op het NK meerkamp met 5249 punten. (slechts 4 punten achter Pamela Kiel die 2e werd)
Dit seizoen wilde Lisanne serieuzer gaan trainen en kijken wat er dan mogelijk is en droomde stiekem van Europacup deelname.
De trainingen gingen al vrij snel heel goed en al snel was voor mij duidelijk dat er veel meer mogelijk was voor haar dan ze zelf dacht. Wel moest er daarvoor een oude voetblessure worden opgelost. Met hulp van de nationale sportarts en een goede fysio is dit gelukt en konden we ook echt op de spring onderdelen (Ver en Hoog) gaan trainen. Vanaf dat moment ging het echt lekker en keek ik echt uit naar de eerste meerkamp.
Op 27 mei was het dan zover en wist ze op maar liefst 4 onderdelen haar pr te verbeteren wat voor een verbetering van haar meerkamp score zorgde van bijna 400 punten!!
Met 5624 punten heeft ze een hele mooie stap gezet richting grote internationale wedstrijden en heeft ze zich zeer waarschijnlijk geplaatst voor de Europacup meerkamp begin juli in Spanje!

4 feb 2017 - Nieuwe atleet, Lisanne Drost 4e op NK meerkamp
Sinds oktober 2016 traint Lisanne Drost bij me. Lisanne heeft een pr van 5234 punten op de 7-kamp en wilt kijken wat er mogelijk is als ze er serieus voor gaat trainen.
Door oude blessures hebben we vrijwel niet kunnen trainen op de springonderdelen Ver en Hoog. Desalniettemin liet ze indoor een prachtige meerkamp (5-kamp) zien van maar liefst 3888 punten. Met name de horden en de 800 ging erg goed. Het leverde totaal een 4e plaats op. Nu gaan we verder trainen en hopelijk kunnen we snel ook de springonderdelen mee gaan pakken.

9 sep 2016 - Tijd voor een nieuwe wending voor Femke Pluim
Afgelopen week heeft Femke Pluim aangegeven dat het tijd is voor een nieuwe wending
Dit kwam bij mij hard aan en ben er kapot van.
In de afgelopen 4 jaar heb ik alles voor Femke gegeven. Naar eer en geweten heb ik getracht het beste uit haar te halen en dat resulteerde in fantastische prestaties zoals zilver EK junioren, het Nederlands record van 4,55m, de enorm knappe 6e plaats op het EK te Amsterdam en uiteraard plaatsing voor de Spelen.
Rio was voor mij nooit een eind station maar juist een tussenstation. We hebben hard gewerkt om een basis te leggen om de komende jaren naar echte mooie hoogtes te springen. Vooral daarom is dit abrupt einde zo pijnlijk.
Maar als dit het beste voor haar is dan respecteer ik dat. Ik geef veel om Femke en zal nog altijd voor haar klaar staan.
Hoe ik nu verder ga als coach is nog onduidelijk. Uiteraard heb ik m'n bootcamp groep en de meerkamp groep van AAV36 waar ik actief blijf.
Maar mijn ambitie blijft atleten naar de wereldtop brengen dus ga op zoek naar atleten met talent en vooral de juiste motivatie.

Femke zelf plaatste het volgende bericht op Social media:

Alex bedankt
Alex, mijn eerste coach, mijn coach waarmee ik tot grote hoogtes kwam. Maar nu is het tijd voor een nieuwe wending. Rio was een speerpunt waar ik periodeslang naartoe werkte, een vaste focus die na 16 augustus opeens wegviel. Wegen liggen weer open en geven me veel lucht. Ik ben toe aan nieuwe uitdagingen, een frisse wind, nieuwe energie. Vijf jaar geleden pikte Alex mij al snel op bij de vereniging en mocht ik aansluiten bij zijn meerkamp groep. Ik vond het prachtig, tussen alle toppers van atleten keek ik m’n ogen uit, genoot van elk moment en ging elke dag met sprongen vooruit. Langzaam maar zeker begonnen er serieuze ideeën te ontstaan over mijn mogelijkheden. Afgelopen jaren heb ik enorm veel samen met Alex bereikt. Zilver op het EK Junioren 2013, Nederlandse (junioren) Records, doorstroming naar de internationale senioren toernooien en uiteindelijk deelname aan de Spelen. Geweldige prestaties, waar ik zijn naam nooit los van zal zien. Het is een lange weg geweest, met de nodige hobbels op het pad. Maar natuurlijk kijk ik er uiteindelijk goed op terug, zonder Alex was ik niet gekomen waar ik nu sta. Zonder Alex was ik waarschijnlijk niet eens gaan polsstokhoogspringen! Enkelen van jullie hebben Alex en mij van dichtbij meegemaakt. Anderen zullen wellicht bevooroordeeld zijn van een afstandje. Sommige momenten konden onze karakters enorm botsen, maar we hadden ook genoeg raakvlakken wat mij zo hoog heeft kunnen laten vliegen. Hele zangconcerten werden gehouden op weg naar de wedstrijden, ik genoot er altijd weer van. De laatste periode is voor mij niet zonder slag of stoot verlopen. Een blessure aan mijn voet gooide roet in het eten, maar ook daar hebben we ons doorheengeslagen met aangepaste schema’s. Zo zwommen we beiden in April in de Reeuwijkse plassen, waar iedereen ons met grote ogen aankeek („die zijn gek”). Ik kan wel een heel emotieloos bericht plaatsen met de mededeling dat er dingen gaan veranderen, maar zo ben ik niet. Nu ik dit allemaal typ rolt er dan ook een traan over m’n wang, want zo is het. Enerzijds uit dank omdat ik besef wat een sprongen ik afgelopen tijd heb gemaakt, en anderzijds omdat ik het heel spannend vind wat er allemaal zal gaan komen. Hoe het er komende jaren uit zal gaan zien is nog „under-constuction”, en daar zal ik verder nog geen uitspraken over gaan doen zolang het niet concreet is. Maar als er meer bekend is, houd ik jullie uiteraard op de hoogte. Alex bedankt! Liefs, Femke


1 jan - Mooie start indoor seizoen
Vandaag vertrekken we naar Benidorm voor een 2-weekse warmte stage in de Spaanse zon. Inmiddels zijn er al 2 succesvolle wedstrijden achter de rug. Pim Jehee en Ilse Kuijf kende een prima start met een compacte meerkamp in Naaldwijk. Pim was met een zeer degelijke meerkamp goed voor 5099 punten op de 7-kamp. En Ilse Kuijf kwam met 3477 punten zelfs dicht bij haar pr op de 5-kamp.
In Gent wist Pamela Kiel de kogel al naar 15.23 meter te stoten en Femke Pluim startte haar seizoen ook erg goed. Zij kwam direct tot een mooie hoogte van 4.20 meter. Zelf kwam ik tot mijn pr hoogte van 5.00 meter. Alle genoemde atleten staan bovenaan op de Nederlandse seizoensranglijst, maar goed het seizoen is nog maar net begonnen. Desalniettemin ziet het er veelbelovend uit voor 2015!

23 sep - Dames AAV36 promoveren naar Eredivisie en Heren naar 1e divisie
Dat de heren zouden promoveren naar de 1e divisie lag wel in de lijn der verwachtingen, maar ze moeten dat dan nog wel even waar maken. In Eindhoven maakte geen van de AAV36 mannen fouten waardoor het team uiteindelijk 1e werd en gemakkelijk wist te promoveren. De dames hadden op de thuisbaan een kleine kans op promotie naar de hoogste divisie en wisten het thuisvoordeel goed te benutten. Met overmacht wisten ze zelfs 1e te worden! Femke was in supervorm en maakte dat ook waar. Ze liep na lange tijd weer eens de 100 meter horden en werd daarop 2e in 14,90 sec. Bij polshoog pakte ze niet alleen de winst en de volle 6 punten maar kwam bovendien tot een evenaring van haar pr en een beste nederlandse jaarprestatie van 4,30 meter. Vervolgens kwam ze bij hoogspringen nog tot 1,65 meter en pakte zo dus heel wat punten voor het team. Ook de licht geblesseerde Pamela Kiel zorgde voor de nodige punten bij Kogel en Discus.
Volgend jaar strijden de dames van AAV36 met de beste 8 Nederlandse teams bij het NK teams.

31 jul - ZILVER voor Pamela en Femke, BRONS voor Steven
Tijdens het NK senioren in het Olympisch stadion te Amsterdam wisten Pamela Kiel en Femke Pluim een ZILVEREN medaille te halen. Pamela moest daarvoor de kogel naar een afstand van 14,82 meter stoten en Femke sprong met haar polsstok over 4,20 meter.
Femke sprong een week eerder bij de KBC nacht in Heusden ook al 4,20 en wist toen zelfs goede pogingen te laten zien op de EK limiet van 4,35 meter.
BRONS was er bij het NK voor Steven Nuijtinck, hij liep op zijn "oude" 400 meter horden netjes naar 52,75 seconde te lopen.

25 jun - Meerkampers doen het fantastisch
Op 3 geblesseerde meerkampers na heeft iedereen dit seizoen zijn pr meerkamp verbeterd en dat geeft mij uiteraard een enorm goed gevoel.
Vorig jaar ben ik samen met AAV36 een doelstelling aan gegaan om in 5 jaar tijd 20 meerkampers boven het niveau van 6000 punten mannen te krijgen, waarvan 10 boven de 7000. En nu na het eerste jaar lijken we de goede weg ingeslagen met bij de mannen op het NK meerkamp met Pim Jehee, Ferry van Dipten en Steven Nuijtinck de nummers 2 tm 4!
Daarnaast wist Trystan de Weerdt een 4e plaats te halen bij de A junioren en wist C junior Ilse Kuijf een 4e plaats te pakken bij de junioren B! En een week later haalde Pamela Kiel 4945 punten op de meerkamp in Frankrijk.
Het Gold Mine effect lijkt hier zeker te werken, facaliteiten zijn van onder geschikt belang, maar dat vergelijkbaar niveau met elkaar traint dat lijkt de sleutel naar succes.
Dit succes ruikt naar meer en ik durf wel uit te spreken dat we er alles aan gaan doen om volgend jaar 5 mannen bij de beste 8 op het NK meerkamp te krijgen; 5 jongens A bij de beste 12 en bij de dames 3 boven de 5200 punten. Maar dat is voor latere zorg, het seizoen is namelijk nog niet afgelopen. Op 5/6 juli hebben enkele atleten waaronder Pim Jehee en Pamela Kiel een meerkamp en op 2/3 aug ga ik met Ferry, Steven, Trystan, Ilse en Pamela naar Dilbeek en we eindigen het seizoen in het weekend van 30/31 aug bij de Internationale meerkamp Woerden of bij de compacte meerkamp in Alphen!

28 apr - Compacte meerkamp bevalt uitstekend
Op vrijdagavond 25 april en zaterdagochtend 26 april hebben we bij AAV36 een compacte meerkamp georganiseerd. Op vrijdag begonnen de atleten op 18:00 uur met hun 1e dag en waren ondanks 45min vertraging door onweer, om 21:30 uur klaar. Op zaterdag begonnen ze om 09:30 uur met hun 2e dag en sloten de mannen de meerkamp om 13:00 uur af met hun 1500 meter.
Lieke Muller pakte met 5111 punten de winst bij de dames. Vooral haar hoogspringen was met 1,72 meter erg goed. C junior Ilse Kuijf draaide ook een nette meerkamp bij de B junioren. Met 4578 punten belooft het een mooi seizoen te worden.
Bij de mannen ging de winst naar A junior Trystan de Weerdt met 6332 punten. Opvallend was de prestatie van hoogspringer Geoffrey van Dipten die op de 10-kamp tot 6235 punten kwam.
Uit de evaluatie met atleten en organisatie bleek iedereen erg tevreden over het compacte concept. Je hoeft je niet te haasten, maar gaat na elk onderdeel lekker door. En omdat je al op vrijdagavond begint, lijk je na de meerkamp nog een heel weekend te hebben, waarin je beter hersteld dan dat je gelijk op maandag weer naar school of werk moet.
Nadat we indoor al een vergelijkbaar concept hadden uitgetest, zullen we hier zeker mee verder gaan.

22 apr - 2e editie XL trainingsweekend meerkamp groter en beter
Na jaren kleinschalige trainingskampen op verenigingsniveau te hebben georganiseerd ben ik vorig jaar begonnen om een 4-daags trainingsweekend in Nederland specifiek voor meerkampers te organiseren. Vorig jaar waren we nog met 15 AAV36 atleten en 5 externe atleten. Dit jaar was de verhouding met 13 AAV36 atleten en maar liefst 12 externe atleten vanuit heel Nederland, behoorlijk anders. Net als vorig jaar trainde we weer op de accommodatie in Deurne waar dit jaar het weer goed mee werkte. Dat meerkampers onderling goed met elkaar omgaan is niet onbekend, maar het blijft super om te zien hoe ze elkaar tijdens zo'n weekend weten te inspireren en elkaar daardoor sterker maken.
In deze 4 dagen hebben we 6 keer getraind en de trainingen zijn met name verzorgd door Pamela Kiel (werponderdelen) en mijzelf. Ondanks dat het een relatief grote groep atleten is willen we toch iedereen die aandacht geven die ze nodig hebben en willen hebben.
De mannen hadden op vrijdag en zondag Pols en Discus training. De meiden deden op die dagen Kogel en Ver. Wat leuk was is dat ik dit jaar op zaterdag eerst 6 atleten sprint/horden training heb gegeven en dat deze ervaren atleten vervolgens de overige atleten in kleine groepjes sprint/hordentraining hebben gegeven. Dit experiment pakte goed uit. De ervaren atleten wilde echt hun beste training geven en hierdoor was er veel persoonlijke aandacht.
De laatste dag hebben de meeste atleten Hoog en Speer gedaan en natuurlijk hebben we afgesloten met een 600-200 voor de vrouwen en een 1200-300 voor de mannen, waar vrijwel iedereen super tijden liep!
De avonden werden gevuld met en presentatie over meerkamp, een kampvuur en de laatste avond zijn we tussen 21:00 en 23:30 uur het centrum van Deurne ingegaan om even lekker te feesten.
Dat de gezelligheid en de samenwerking met zoveel atleten met vergelijkbare ambitie werkt, blijkt wel, want bijna iedereen liep snelle tijden op de 30 meter vliegend, sprong een pr bij pols of ver en liep een pr op de afsluitende 800/1500 test.
Nu al zin in volgend jaar :)


06 apr - Succesvolle trainingsstage Benidorm
Inmiddels zijn we alweer een paar dagen terug van een zeer nuttige trainingsstage in het Spaanse Benidorm. Ondanks dat het weer niet geweldig was hebben we met een klein groepje atleten echt stappen kunnen maken. Helaas was verrekte Steven Nuijtinck kort voor de stage zijn hamstring waardoor zijn stage meer revalidatie werd als echt trainen, maar goed als het dan al gebeurd dan is zo'n stage wel een perfecte plek om het de nodige rust en  in combinatie met herstl trainingen te geven. Hij is nu zover dat hij alweer langzaam bij de groepstrainingen kan aansluiten.
Ferry van Dipten moest het indoor seizoen door zijn enkel blessure overslaan, maar kan nu weer volle bak meetrainen en dat bleek ook wel want hij draaide geweldig. Er is niets meer wat hem tegenhoudt en alle onderdelen gaan goed. En vandaag haalde hij zelfs al een nieuw pr Kogel.
Trystan de Weerdt kon lekker met Ferry sparren op de sprint en wist zelfs op de werponderdelen aansluiting te maken. Hij blijft toch echt het sterkst met sprongkracht zowel horizontaal als vertikaal.
Pamela Kiel gaat ook steeds beter. Haar krachtwaarde worden zelfs beter en ze lijkt ze ook nog om te kunnen zetten in snelheid en haar snelheid kan ze weer steeds langer vasthouden. Waar ik aanvankelijk nog aan een 27,0 dacht op een 200, lijkt het erop dat dat nog wel sneller zal gaan. Tegelijkertijd proberen we ook haar kogelstoten te verbeteren. Natuurlijk is 15,66 meter heel erg goed, maar we willen toch proberen om dit verder te verbeteren. De kogeltrainingen in Spanje gingen in ieder geval erg lekker.
Voor Femke Pluim was Benidorm een fysieke stage, want we hadden geen polsstokken meegenomen. Voor Benidorm hadden we veel pols gedaan en nu wilden we juist even het accent leggen op snelheid en kracht. Dit pakte goed uit, want het ging erg lekker. Als niet meerkampster liep ze alle meerkampers er uit op de horden en werd ze verrassend 2e met kogel achter Pamela! Met de krachttraining wist ze tot 4x60kg voorslaan en uitstoten te komen (nieuw pr) en ze liep zelfs de lopen lnag schema op een makkelijke manier met de meerkampers mee.
Zelf heb ik de stage gebruikt om de nodige aangekomen kilo's er weer af te krijgen, maar dat is helaas nog niet gelukt! Goede reden om binnenkort maar weer op stage te gaan ;)

24 feb - ZILVER voor Pamela Kiel ; Deceptie voor Femke Pluim
Op zaterdag 22 en zondag 23 februari 2014 was Omnisport Apeldoorn voor de zesde keer het strijdtoneel voor de Nederlandse Kampioenschappen Indooratletiek Senioren, de AA-Drink NK Indoor. Pamela Kiel wist op de 1e dag van het NK senioren een ZILVEREN medaille te pakken door de kogel naar een prima afstand van 14,74 meter te stoten.
Voor Femke Pluim zag het NK er iets anders uit. De nummer 2 van het EK junioren afgelopen zomer was veelbelovend aan het inspringen, maar in de wedstrijd lukte het Pluim niet om een hoogte te halen. De andere kanshebster Robin Wingbermuhle miste ook haar aanvangshoogte waardoor het podium er ineens heel anders uitzag!
Zondag was een prima dag voor AAV36. Pim Jehee en Alex van Zutphen sloten hun seizoen erg goed af. Meerkamper Jehee werd bij het NK senioren 5e bij het Verspringen met 7,08 meter. Alex van Zutphen werd bij het polsstokhoogspringen 6e met 4,80 meter, zijn hoogste klassering sinds 2004!

17 feb - Een NK meerkamp weekend zoals je het graag wilt zien
Vorig jaar viel het NK indoor meerkamp weekend ietswat tegen, maar dit jaar wisten bijna alle atleten te pieken op het juiste moment.
Pim Jehee begon weer met een prima 60 meter, waarna er nu wel een ruime 7 meter sprong (7,33 meter) volgde bij het verspringen. In Sheffield lukte dat niet en dan is het lastig om toch goed door te pakken. Nu kon hij dus wel lekker doorgaan, wat uiteindelijk resulteerde in een nieuw pr van 5496 punten en de 19e plek op de Nederlandse Allertijden lijst. Steven Nuijtinck draaide ook prima en kwam bij het hoogspringen zelfs tot 1,90 meter en bij het verspringen tot 7,13 meter. Helaas miste hij zijn aanvangshoogte bij polshoog en vergooide zo zijn meerkamp!
ZILVER was er voor A juniorTrystan de Weerdt die net geen 5000 punten pakte bij de junioren. Hij ws vooral overtuigend op de sprint nummers! B junior Niels Mijnsbergen die vorig jaar debuteerde en onderin het veld meedraaide ging nu voor de medailles. Niels begon met een gewone 60, maar scoorde vervolgens 2 pr's op Ver (6,19 meter) en Kogel (12,10 meter). Bij het polsstokhoogspringen (3,90 meter) en het gewone hoogspringen (1,85 meter) pakte hij veel punten waardoor hij steeds dichter bij het brons kwam. Een extreem snelle 1000 meter zou hem dit succes kunnen opleveren. Die snelle 1000 meter kwam, maar in plaats van de vereiste 20 seconde voorsprong op Wout Zijlstra kwam hij 'slechts' tot 18 seconde en moest hij genoegen nemen met de 4e plaats, maar wel met 4840 punten!
Bij de dames wist Lieke Muller het BRONS te pakken door vooral goed hoogspringen (1,70 meter) en kogelstoten (13,55 meter). Pamela Kiel won het kogelstoten met 14,75 meter.
Bij de A junioren had Vera van den Haak nog iets last van een week ziek zijn. Strijdend kwam zij tot een 4e plaats. Haar verspringen was met 5,54 meter wel een dik pr! Datzelfde sprong C junior Ilse Kuijf die meedeed bij de B junioren. Ilse scoorde maar liefst 4 pr's, maar bij het kogelstoten verloor ze veel punten. Desalniettemin was haar score van 3516 punten geweldig!
Precies een jaar geleden ben ik samen met AAV'36 aan de ambitie begonnen om in 5 jaar tijd 20 meerkampers op NK niveau te begeleiden waarvan er 10 in de top meedraaien. Nu een jaar later hadden we 9 deelnemers en 6 atleten in de top5!! Dus nog 4 jaar te gaan om 4 extra atleten in de top5 te krijgen. Lijkt mij haalbaar!
Wel was het een hele grote uitdaging om 9 atleten tegelijk te coachen. Dat wordt dus nog spannend als we er 20 hebben!! Ik was dan ook heel blij met Niels Bakker.

10 feb - Tegenslagen en Successen tijdens NK junioren
Voor AAV'36 meerkampers was het NK junioren een geslaagd weekend.
B junior Niels Mijnsbergen pakte direct BRONS. De meerkamper sprong bij het polsstokhoogspringen naar 3,90 meter (clubrecord). Helaas ging het hem minder goed af op de 2e dag, waar hij vals startte op de 60 meter horden en ook bij het hoogspringen niet goed in de wedstrijd kon komen.
Voor A junior Trystan de Weerdt was er ook BRONS, hij snelde op de 60 meter horden naar een prachtige tijd van 8,31 sec.
A juniore Vera van de Haak moest zich helaas ziek afmelden. Op zaterdag plaatste ze zich nog als snelste naar de finale, maar op zondag was ze te ziek om te starten.
Tot slot liepen de A junioren een nieuw Nederlands record op de 4x200 meter. Tom van Rijswijk, Niels Mijnsbergen, Mark van der Lee en Remco de Groot kwamen tot een tijd van 1:32.32 min
Op 15/16 feb zien we oa Niels Mijnsbergen, Trystan de Weerdt, Mark van de Lee en Vera van de Haak nog op het NK meerkamp. Daar zullen ze vergezeld worden door Ilse Kuijf, Pamela Kiel, Lieke Muller, Steven Nuijtinck en Pim Jehee.

18 jan - Geslaagde pilot indoormeerkamp Naaldwijk
Aangezien ik enkele meerkampers in mijn groep heb die nog geen meerkamp prestatie hebben staan waarmee ze zich kunnen inschrijven voor het NK meerkamp indoor, had ik bedacht om zelf een indoor meerkamp te organiseren.
Aangezien ik niet het geld heb om Omnisport af te huren, had ik bedacht om de meerkamp in de hal van Naaldwijk te doen, waarbij de afsluitende 800 dan wel 1000 meter buiten moet worden gelopen. Bovendien wilde ik een lekker compact programma.
Zo gezegd zo gedaan en uiteindelijk hebben we op vrijdag 17 en zaterdag 18 januari een volledige indoor meerkamp voor 10 mannen (JB JA en Heren) en op zaterdag voor 6 vrouwen (MB MA en dames) georganiseerd, waarbij het programma tussen 14:30 en 17:30 werd afgerond.
Bij de mannen leek Steven Nuytinck met 7,2 (ht) op de 60 meter; 6,87 meter bij verspringen; 10,95 meter Kogel; 1,79 meter Hoog; 8,3 (ht) 60 meter horden en 2:43.9 min op de 1000 op de winst af te gaan, ware het niet dat hij NULL had op Pols :(
Trystan de Weerdt kwam met 4675 punten dicht bij zijn pr (7,2 (ht) op de 60 meter; 6,20 meter bij verspringen; 10,11 meter Kogel; 1,79 meter Hoog; 8,4 (ht) 60 meter horden; 4,00 meter Pols en 2:50.7 min op de 1000)
B-junior Niels Mijnsbergen kon helaas de 1e dag niet meedoen, maar liet goede dingen zien op de 2e dag. 8,4 (ht) 60 meter horden; 3,70 meter Pols (met hele hoge sprong op 3,80!) en 2:44.5 min op de 1000
Bij de dames ging de winst met 3525 punten naar Vera van den Haak (60 meter horden 9,1 sec; Hoog 1,63 meter; Kogel 9,89; Ver 5,01 en 800 2:19.5 min), die Lieke Muller met 3510 punten net voor bleef. Lieke viel op met kogel door een pr te stoten naar 13,39 meter.
Pamela Kiel draaide heel stabiel naar 3441 punten. Met natuurlijk de winst op Kogel met 14,87 meter. Volgens mij is dat de eennabeste nederlandse prestatie ooit in een meerkamp geleverd!
Volgend jaar gaan we dit zeker weer doen, maar dan met veel meer deelnemers.
Voor nu dank aan Remco Veldhuizen, die met 5 atleten heeft meegedaan.


Nieuws
Als atletiekcoach haalde ik in 2012 mijn eerste grote succes. Tim Dekker haalde in Barcelona op de 10-kamp Brons bij het WK junioren! Een jaar later verbeterde  Femke Pluim het Nederlands junioren record Polsstokhoogspringen en haalde Zilver bij het EK junioren in Rieti.
Inmiddels ben ik op vele internationale toernooien geweest met als hoogte punt de Olympische spelen in Rio
-----------------------------------------------
ALZU-Coaching
Alex van Zutphen

Rek . nr : NL 73 ABNA 0433662190
Email: ALZU.Coaching@gmail.com
Mobiel: 06 14892639
-----------------------------------------------