Als atletiekcoach haalde hij in 2012 zijn eerste grote succes. Tim Dekker haalde in Barcelona op de 10-kamp Brons bij het WK junioren! Een jaar later verbeterde  Femke Pluim het Nederlands junioren record Polsstokhoogspringen en haalde Zilver bij het EK junioren in Rieti.
ALZU-Coaching
Alex van Zutphen

Rek . nr : NL 73 ABNA 0433662190
Email: ALZU.Coaching@gmail.com
Mobiel: 06 14892639
Twitter: @ALZU_Coaching
Niels zat vanaf z’n 8e op voetbal en is op z’n 11e begonnen met atletiek, wat eigenlijk alleen maar was om zijn conditie te verbeteren. Eerst was het vooral voetbal met daarbij een beetje atletiek maar na een paar jaar was het voornamelijk atletiek met een beetje voetbal. Op zijn 14e iz hij helemaal gestopt met voetbal, omdat hij atletiek vele malen leuker vond en er ook gewoon meer aanleg voor had. Hij deed toen vooral veel horde en ook heel wat 1000 meters. Bij de D-Spelen haalde hij als 2e jaars D een finale plaats bij de 80mH en ik behaalde de 1e plaats op de 1000 meter. Het lopen ging hem als C&D-Junior  goed af, maar eigenlijk vond hij het niet zo leuk. Daarom is hij steeds meer losse onderdelen en meerkampen gaan doen voor meer variatie. Toen hij in 2011 en 2012 als C-junior werd uitgenodigd voor de landelijke meerkamp finale wist hij zeker dat hij meerkamp wilde gaan doen. Als B-junior kwam hij bij mij en is hij vijf keer per week meerkamptrainingen gaan doen.

Persoonlijke records
100m:              11,83 seconde
Verspringen:    6,19 meter
Kogelstoten:    12,05 meter
Hoogspringen: 1,87 meter
110m horden:  15,12 seconde
Discuswerpen: 31,68 meter
Polshoog:         3,90 meter
Speerwerpen:  36,86 meter
1500M:             4:38 minuten
9-kamp:            5191punten
7-kamp:            4840 punten
400mH:            57,62 seconde

Palmares
2014: 4e plaats NK indoor meerkamp B junioren (4840 punten)
2014: 3e plaats NK indoor polsstokhoogspringen (3,90 meter)
2013: 5e plaats NK outdoor 400mH
2013: 6e plaats NK outdoor hoogspringen
2013: 13e plaats NK meerkamp indoor (3949pnt)
2012: 10e plaats landelijk meerkamp C-spelen (5354pnt) 
2012: 4e plaats C-Spelen 300mH
2011: 11e plaats landelijke meerkamp C-spelen
2011: 2e plaats C-Spelen 800m indoor
2010: 1e plaats D-Spelen 1000m

Doelstelling
Basis leggen voor een 7000 punten meerkamper.
Polshoog van Femke winnen ;)

Hoe
Veel werken aan de basis motorische vaardigheden en vooral core stabiliteit, om de belastbaarheid voor de komende jaren te vergroten. Dan kan Niels een interessant atleet worden.
Daarnaast moeten we vooral investeren in de basis van het werpen, de spring en loopnummers gaan al heel redelijk, maar een meerkamper moet natuurlijk alles kunnen.


Blog Niels 9 okt 2014 - ‘Van olijfje naar echte man’
De bijnaam ‘olijfje’ is voor mij in het leven geroepen doordat ik nu eenmaal niet de beste core stability heb, wat dan weer resulteert in een lichaam met bungelende ledematen, (zie hier de vergelijking met Olive uit Popeye). In principe is het een best grappige bijnaam aangezien het redelijk overeenkomt met de werkelijkheid en het er af en toe vrij lachwekkend uitziet. Er zit echter ook een minder leuke kant aan. Door mijn matig tot zwakke core stability heb ik een blessure opgelopen aan mijn buikspier die daarna door is gelopen naar mijn lies. Dit gebeurde zo’n 4 á 5 maanden geleden en nog steeds ben ik niet compleet hersteld. Het indoor seizoen liep uitermate goed en ik heb zelfs een bronzen plak gepakt bij het polsstokhoogspringen(!), maar het outdoor seizoen heb ik jammer genoeg helemaal moeten missen. (Traplopen was in het begin al een regelrechte hel)
Nu de wintertrainingen weer zijn begonnen is het vooral zaak om helemaal van de liesblessure af te komen en om ervoor te zorgen dat ik heel blijf zodat ik in het outdoorseizoen weer kan gaan presteren. Een van de dingen die ik kan verbeteren om ook daadwerkelijk heel te blijven is dus mijn lachwekkende core stability. Hoe leuk de bijnaam Olijfje ook is, ik wil er van af en wil een echte man worden ;)
Als dat eenmaal op orde is kan ik eens langer dan een paar weken blessure vrij rondlopen en misschien zou het dan ook zo kunnen zijn dat ik echt kan gaan beginnen met het opbouwen van kracht. Mijn doelen voor nu bestaan eigenlijk voornamelijk uit het ontlopen van verdere blessures en uit het weer mee kunnen doen met alle trainingen. Maar het doel voor even wat verder in de toekomst is het deelnemen aan grotere (internationale) wedstrijden, dit doel zorgt voor de motivatie om de wintertrainingen door te knallen!

 
Geboorte datum : 1 mrt 1997
9-kamp 5191 punten
7-kamp 4840 punten
400 meter horden 57 sec
Niels Mijnsbergen