Als atletiekcoach haalde hij in 2012 zijn eerste grote succes. Tim Dekker haalde in Barcelona op de 10-kamp Brons bij het WK junioren! Een jaar later verbeterde  Femke Pluim het Nederlands junioren record Polsstokhoogspringen en haalde Zilver bij het EK junioren in Rieti.
ALZU-Coaching
Alex van Zutphen

Rek . nr : NL 73 ABNA 0433662190
Email: ALZU.Coaching@gmail.com
Mobiel: 06 14892639
Twitter: @ALZU_Coaching
Al vanaf dat ze kan lopen is Ilse aan het rennen en het springen. Het was dan ook niet zo vreemd dat ze in het najaar van 2006 op atletiek ging. Al bij de eerste wedstrijd mocht Ilse op het bovenste treetje van het podium plaatsnemen. In de jaren daarna volgden meerdere regionale en later ook nationale kampioenschapstitels. Internationaal debuteerde ze in 2013 voor Nederland tijdens de jaarlijkse C-interland met de winst op het hoogspringen. Sinds 2013 mag Ilse aan NK's bij oudere categorie├źn deelnemen en veroverde ze direct al brons bij de 3 jaar oudere B-juniores. Ilse sprong daarbij over 1,72m en dat was dezelfde hoogte als de EYOF-limiet, maar daarvoor was ze echter te jong.
In 2015 sprong Ilse 1.74 meter en pakte daarmee de EYOF limiet op hoog. Ze pakte bovendien een zilveren plak bij het NK meerkamp voor B junioren.

Persoonlijke records
Hoogspringen: 1,74m
Verspringen: 5,59m
7-kamp: 4948 punten (als C junior bij NK meerkamp B junioren)
5-kamp: 3654 punten

Palmares
2015: 2e pl. NK meerkamp MB
2014: 1e pl. hoogspringen C junioren interland
2014: 4e pl. NK meerkamp B junioren (als C junior)
2014: 1e pl. verspringen NK MC
2013: 1e pl. hoogspringen NK MC (U16, officieus)
2013: 3e pl. hoogspringen NK MB (U18)
2013: 1e pl. hoogspringen C-interland Nederland-Westfahlen (U16)
2012: 1e pl. hoogspringen NK MD2 (U14, officieus)
2012: 1e pl. verspringen NK MD2 (U14, officieus)
2012: 4e pl. NK meerkamp MD (U14, officieus)
2011: 1e pl. hoogspringen NK MD1 (U13, officieus)
2011: 2e pl. verspringen NK MD1 (U13, officieus)

Doelstellingen lange termijn
Nederlands Record hoogspringen, medaille Olympische Spelen hoogspringen of meerkamp

Hoe
Het is eigenlijk niet duidelijk of Ilse een meerkampende hoogspringster of een hoogspringende meerkampster is. Voorlopig weet ze beide disciplines prima te combineren en hoopt zo een goede basis te leggen om ook in de toekomst succesvol te blijven. Sinds eind 2012 heeft Ilse de mogelijkheid gekregen om wat serieuzer te trainen en heeft ze er nog meer plezier in.
 
Ilse Kuijf
Geboorte datum : 13 jan 1999
Hoogspringen 1,74 meter
7-kamp 4948 punten (MB)
5-kamp 3654 punten (MB)