Als atletiekcoach haalde hij in 2012 zijn eerste grote succes. Tim Dekker haalde in Barcelona op de 10-kamp Brons bij het WK junioren! Een jaar later verbeterde  Femke Pluim het Nederlands junioren record Polsstokhoogspringen en haalde Zilver bij het EK junioren in Rieti.
ALZU-Coaching
Alex van Zutphen

Rek . nr : NL 73 ABNA 0433662190
Email: ALZU.Coaching@gmail.com
Mobiel: 06 14892639
Twitter: @ALZU_Coaching
Ferry is begonnen, als 11-jarige jongen, met atletiek in de zomer van 2004. Hij was direct gedreven om wedstrijden te doen en werd dan ook direct Clubkampioen bij Atletiekvereniging Climax te Ede. Sinds dien bleek dat Ferry over veel talent beschikt wat resulteerde in vele podium plaatsen tijdens de Gelderse kampioenschappen waarna het podium op de Nederlands kampioenschappen volgde. Sinds de zomer van 2012 heeft Ferry de overstap gemaakt naar mij om nog fanatieker en serieuzer te gaan trainen. Vanuit Ede komt hij 3 á 4 keer per weer naar Alphen aan den Rijn om zich verder te ontwikkelen. Dit resulteerde in een mooi atletiek jaar in 2013. Ferry werd derde op de Nederlands Kampioenschappen Meerkamp bij de senioren en boekte een progressie van meer dan 500 punten. Dankzij deze prestatie werd hij uitgenodigd om deel te nemen aan de Europacup meerkamp om onderdeel te zijn van het Nederlands team. De uitdaging voor Ferry is nu om deze lijn door te zetten in 2014 en 2015 met zijn doel om deel te nemen aan het EK onder 23 jaar in 2015.
Persoonlijk record
10 kamp: 7163 punten

Palmares

2014: 3e NK meerkamp (7163 punten)
2013: 10de Internationale Meerkamp Woerden Athletics (NED) (6952pnt)
2013: 19de Europacup Meerkamp Notwill (SUI)
2013: 3de NK meerkamp
2012: 4de NK junioren 10 kamp
2012: 4de NK junioren 110m Horden
2012: 3de NK junioren indoor 60m Horden (8,34sec)
2011: 4de NK junioren 10 kamp
2011: 2de NK junioren indoor 7 kamp (4907pnt)

Ereprijzen

2013 Prestatiebeker bij AAV’36
2012 Prestatiebeker bij AV Climax
2006 Talentenbeker bij AV Climax

Doelstelling lange termijn
Het kwalificeren voor het EK onder de 23 in 2015.

Hoe
Ferry zal door zijn doorzettingsvermogen en gedrevenheid ver kunnen komen. Zijn plezier in atletiek zorgt ervoor dat hij zijn reistijd naar Alphen aan den Rijn (3 uur per training) er graag voor overheeft. Als inspiratiebron en voorbeeld Eelco Sintnicolaas streeft hij de quote na “Follow yours dreams”.
 
Geboorte datum : 28 feb1993
10-kamp 7163 punten
Ferry van Dipten