Als atletiekcoach haalde hij in 2012 zijn eerste grote succes. Tim Dekker haalde in Barcelona op de 10-kamp Brons bij het WK junioren! Een jaar later verbeterde  Femke Pluim het Nederlands junioren record Polsstokhoogspringen en haalde Zilver bij het EK junioren in Rieti.
ALZU-Coaching
Alex van Zutphen

Rek . nr : NL 73 ABNA 0433662190
Email: ALZU.Coaching@gmail.com
Mobiel: 06 14892639
Twitter: @ALZU_Coaching
 
Femke Pluim

Geboorte datum : 10 mei 1994
Polsstokhoogspringen
4,55 meter (Ned record)
Femke Pluim
Femke is een getalenteerde atleet die jaren op hoog niveau aan turnen heeft gedaan. In november 2010 is zij gestart met atletiek en sinds maart 2011 is zij gestart met meer serieuze trainingen.
In de zomer van 2011 wist ze elke meerkamp (3 stuks) enorme progressie te boeken en werd uiteindelijk 4e op het NK meerkamp voor B junioren.
Vanaf oktober 2011 zijn de trainingen een nog professionelere vorm gaan aannemen en is het polsstokhoogspringen structureel in het programma opgenomen. Wat wederom leidde tot enorme progressie en zelfs een uitnodiging voor de meerkamp interland te Praag 2012 met het Nederlands dames team. In dat zelfde jaar pakte Femke tijdens het NK indoor haar eerste Gouden medaille. Goud op de meerkamp en Goud bij het polsstokhoogspringen!
In 2013 besloot ze zich voornamelijk op polsstokhoogspringen te focussen, wat leidde tot en verbetering van het Nederlands junioren indoor (4,25 meter) en outdoor record (4,30 meter) en later dat jaar een Zilveren medaille op het EK junioren in Rieti Italie.
Vervolgens liep het in 2014 allemaal iets anders en wilde het allemaal niet lukken. Ondanks vele tegenslagen wist ze uiteindelijk dat seizoen toch af te sluiten met een mooie hoogte van 4,30 meter.
Het seizoen daarna ging het wel gelijk goed. Femke verbeterde al snel haar pr naar 4,35 meter en uiteindelijk pakte ze het Nederlands indoor record met 4,46 meter en later nog eens 4,47 meter. Dit gaf haar een ticket voor het EK indoor in Praag, waar ze met 4,30 meter net niet in de finale kwam.
Outdoor ging het net zo lekker en verbeterde ze het Nederlands record nog eens naar 4,50 meter en later nog naar 4,55 meter, waardoor ze zich direct kwalificeerde voor zowel het WK 2015 te Beijing als de Olympisch spelen 2016 te Rio!!
Op het WK kwam Femke net als bij het EK indoor tot 4,30 meter en ging ze met veel ervaring terug naar huis, om nog een seizoen hard toe te werken naar Rio.

Persoonlijke records
Polshoog              : 4,55 meter (Nederlands senioren record)
7-kamp                 : 4891 punten (A-junioren)
5-kamp indoor      : 3752 punten (15e Nederlandse allertijdenlijst junioren)

Palmares
2016                     : 6e pl. EK senioren met 4,45 meter
2016                     : 1e pl. NK senioren met 4,37 meter
2015                     : 1e pl. NK senioren met 4,55 meter
2015                     : 1e pl. NK senioren met 4,47 meter
2014                     : 2e pl. NK senioren met 4,20 meter
2013                     : 2e pl. EK junioren Rieti Italie met 4,25 meter
2013                     : 1e pl. NK junioren met 4,21 meter
2013                     : 2e pl. NK indoor senioren
2012                     : 1e pl. Meerkamp NK junioren indoor
2012                     : 1e pl. Polshoog NK junioren indoor
2012                     : 3e pl. 60 meter horden NK junioren indoor
2012                     : 15e pl. Meerkamp interland Praag
                               (1e met het Nederlandse team)
2011                     : 4e NK meerkamp B-junioren (4787 punten)
              
Doelstellingen lange termijn
Doordringen tot wereldtop dames senioren op het onderdeel Polshoog

Hoe
Het is inmiddels duidelijk dat Femke een zeer enthousiast, energiek, gedreven en gemotiveerde atlete is. Het liefst traint ze 10 keer per week en zet ze alles in haar leven in het teken van atletiek.
Haar motto is "Happines is de key to succes" en haar grote voorbeeld is Jenn Suhr